Tractor.BG - Порталът за селскостопанска техника
technom1

Агроконсулт - Машини ЕООД - Съхранение на зърно

АГРОКОНСУЛТ ЕООД - комплексно проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на зърнобази.

 

Вече 11 години фирма АГРОКОНСУЛТ се специализира в продажбите на силози и бункери за фураж, зърносушилни, зърнопочистваща техника, елеватори, редлери, изваждащи и измитащи шнекове.

 

Екипът ни от професионалисти проектира и изгражда бази за зърносъхранение, поддържа и реконструира плоски складове със зърнопридвижващо оборудване.

 

 

Силози

Силозите за съхранение на зърно, които предлагаме са напълно отговарящи на световните стандарти. Изискването за влажност на зърното е между общоприетите 11% до 15%. При използване на активна вентилация, суровината може да бъде и с до 2-3 пункта по-висока влага. В случай, че има продължително зърносъхранение, е нужна и система за термоконтрол.

 

За зареждането на силоза се използва елеватор, а изваждането става през централния отвор на пода и чрез шибър към изпразващия шнек, монтиран в канал, или към редлер намиращ се в тунел под силоза. Остатъчното количество зърно, край стената на силоза, се изнася с измитащ шнек, който го подава към изпразващия шнек.

 

Силозите са изработени от вълнообразни листове горещо поцинкована ламарина, огъната дъгообразно. Страничното укрепване е с метални поцинковани колконки. Връзките на листовете помежду им, и с колонките, е болтова. Покривът е от профилирани трапецовидни ламаринени листове, а пода – от бетон. Капацитетът на силозите е от 240 m3 до 20 000 m3, като могат да бъдат доставени и по-големи. Диаметърът им варира от 6 м. до 32 м., а височината – от 10 м. до 30 м. Към гамата от силози с плоско дъно, фирмата предлага и такива с конусовидно дъно с капацитети от 5 м3 до 1 500 м3.

 

 

Сушилни 

Освен голямата гама от съоражения за транспортиране на зърното като редлери, елеватори и шнекове с капацитет до 800 т/ч., АГРОКОНСУЛТ предлага и сушилни за зърно. Монтират се кулови, мобилни и вътрешни модели с до шест вентилатора. Капацитета на сушене варира между моделите и влажността на зърното. Горивната камера е от специална галванизирана стомана. Съоръжението притежава собствена система за рециркулация на зърното. Работи на течно гориво или газ.

 

 

Производствена дейност

За извършване на реконструкция на стари зърнобази и доокомплектоване на нови, АГРОКОНСУЛТ разполага с база в гр. Нова Загора за производство на шибри, клапи, редлери, елеватори и др.

 

В гр. Нова Загора се намира и линията за изработване на топлоизолационни "сандвич-панели" с метални лицеви повърхности, предлагащи се с различни размери и пълнеж (EPS или каменно-минерална вата). Основната отличителна черта на покривните панели е специфичният им профил с по-голямо оребряване, осигуряващ стабилност и водоотвеждащата функция.

 

 

Партньори:

  • GSI International (САЩ) – силози, сушилни, редлери и елеватори;
  • CROCUS (Дания) – транспортьори и кофични елеватори;
  • Schmidt-Seeger (Германия) –  машини за зърнопочистване, семезаготовка и сушене на семена;
  • SilesfoR (Италия) – зърнопочистващи машини;
  • Ocrim (Италия) – мелници;
  • Exafeet (Испания) – фуражни цехове.